NordNews
Avem ce spune

Traian Băsescu anunță că va relua procedura de dobândire a cetățeniei R.Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, lipsit de Igor Dodon de cetățenia R.Moldova, a anunțat cu puțin timp în urmă în cadrul unei emisiuni de la RomaniaTV că va relua procedura de dobândire a cetățeniei moldovenești, scrie deschide.md

De precizat că luni, 30 noiembrie, președintele ales al R.Moldova, Maia Sandu, a anunțat că reieșind din hotărârea Curții Supreme de Justiție este imposibilă anularea deciziei lui Dodon prin care fostului lider de la Cotroceni i-a fost retrasă cetățenia R.Moldova. Totuși, Sandu a precizat că Traian Băsescu ar putea relua procedura, stabilită prin legislație, pentru a obține cetățenia moldovenească.

Menţionăm că, fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns președintele Republicii Moldova, acesta a semnat decretul privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"