NordNews
Avem ce spune

Trăian Băsescu: Votul pentru Blocul Electoral „ACUM”, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase, înseamnă o ţară cu deschidere către Occident şi România

Prezența masivă a celor peste trei milioane de cetățeni ai Republicii Moldova la vot este singurul mod de a înfrânge incorectitudinea sistemului electoral. De această părere este fostul președinte al României, Traian Băsescu.  Într-o postare pe facebook, Băsescu a remarcat că alegerile parlamentare au loc într-un sistem electoral conceput să reducă şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste.
Fostul lider de la Cotroceni a trecut în revistă candidații electorali, identificând câteva opțiuni.
1.Votul pentru partidul lui Dodon înseamnă „predarea la cheie” a Republicii Moldova către Moscova şi oligarhia rusă;
2.Votul pentru partidul oligarhului Plahotniuc înseamnă o ţară izolată, aservirea instituţiilor statului şi a averii ţării către un singur om şi interesele lui;
3.Votul pentru Blocul Electoral „ACUM”, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase, înseamnă o ţară cu deschidere către Occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova, a instituţiilor sale şi o administrare în folosul cetăţenilor.
4.Opţiunea unionistă este neconsolidată acum, având în vedere că partide ca PUN şi PLR nu s-au înscris în competiţia electorală, în timp ce liberalii sunt compromişi de alianţa pe care, în 2016, Ghimpu a făcut-o cu Plahotniuc.
„Este o obligaţie patriotică a cetăţenilor Republicii Moldova să participe la vot, pentru a-şi decide soarta, indiferent că se află în ţară, în România sau oriunde în Europa.
Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova pentru a vota «ACUM», dar cu siguranţă soţia mea, Maria Băsescu, căreia Plahotniuc şi Dodon nu i-au anulat încă cetăţenia Republicii Moldova, va vota «ACUM»”, se arată în mesajul lui Traian Băsescu.
Amintim că în data de 24 februarie, în R. Moldova vor avea loc alegerile parlamentare. În premieră, acestea se vor desfășura conform unui sistem electoral nou. Astfel, 50 de deputați vor fi aleși ca și acum, pe listele de partid, iar alți 51 vor fi aleși pe circumscripții electorale.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata