NordNews
Avem ce spune

Trăiască justiția moldovenească! Pistolarul din Cupcini, plasat în arest la domiciliu

Iurie Strîmbanu, atacatorul din Cupcini care a tras de patru ori în Eduard Cocoș, a fost plasat în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de procurorul adjunct al Procuraturii din Edineț, Igor Rusnac.

„Noi am înaintat un demers către Judecătoria Edineț de prelungire a arestului preventiv. Judecătorul de instrucție i-a modificat măsura preventivă, din arest preventiv în arest la domiciliu”.

Potrivit unor surse avizate din cadrul Procuraturii, Vitalii Lungu, procurorul de caz, nu a trimis la timp o cerere de prelungire a arestului preventiv.

Lilian Maliga, avocatul lui Eduard, a declarat că victima a scris o cerere de prelungire a arestului preventiv, în legătură cu amenințările primite la adresa sa. Asta, se pare, nu a fost suficient pentru ca atacatorul să rămână în detenție.

Rudele lui Eduard sunt indignate de decizia instanței și spun că doar în Republica Moldova poți fi eliberat pentru omor și arestat pentru furtul unei găini.

Menționăm că, ieri, Eduard Cocoș a povestit jurnaliștilor NordNews cum a avut loca atacul. Tânărul de 27 de ani a spus că agresorul urmează să fie plasat în arest la domiciliu, lucru care s-a și întâmplat.

Conflictul s-a iscat de la bani, povestește Eduard. Fratele celui care a tras i-ar fi fost dator cu patru mii de lei pentru reparația unui automobil, dar nu vroia să plătească. Astfel, atacatorii au venit să-i dea de înțeles să nu ceară datoria.

Incidentul s-a produs la data de 2 octombrie, la un centru de deservire auto care aparține lui Eduar Cocoș. Tânărul a fost sunat de angajații săi care l-au anunțat despre o bătaie la locul de muncă.

Conflictul a izbucnit după ce agresorul de 53 de ani a venit la centru de deservire auto împreună cu alti doi complici pentru a-şi apăra fratele, care ar fi avut o datorie mai veche faţă de proprietar. A urmat o încăierare cu angajaţii service-ului auto, iar la un moment dat, individul a tras patru focuri de armă în direcția proprietarului, care a venit să aplaneze conflictul. Agresorii au fost reținuți.

Eduard a suportat mai multe intervenții chirurgicale și a stat în spital timp de trei săptămâni, iar tratamentul încă va dura.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"