NordNews
Avem ce spune

Transferurile valutare de peste hotare, în scădere. Câți bani au trimis moldovenii acasă

Pe parcursul trimestrului trei al anului 2021, moldovenii au expediat acasă peste 426 de milioane de dolari. Potrivit unui raport al Băncii Naționale a Moldovei, valoarea remiterilor recepționate este în scădere cu 2,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, scrie agora.md 

Foto: BNM

Cei mai mulți bani de către moldoveni au fost recepționați din Israel – peste 68 de milioane de dolari. Pe următoarele două poziții s-au regăsit remiterile recepționate din Italia și Federația Rusă, cu 56 milioane de dolari și respectiv 51 de milioane de dolari.

Cel mai mare flux de bani a fost recepționat în Republica Moldova de către persoanele fizice prin intermediul sistemelor de remitere de bani (SRB) – o pondere de 83%, prin rețeaua SWIFT – 15,5 la sută, iar serviciile prestate în baza acordurilor bilaterale (SAB) au deținut o pondere de doar 1%.

Foto: BNM

De cealaltă parte, valoarea remiterilor efectuate a constituit 133 milioane de dolari, în creștere cu 15,3% față de perioada similară a anului precedent.

Moldovenii au expediat cei mai mulți bani către Federația Rusă, aproximativ 32,2 milioane de dolari, Italia ( 21,2 milioane de dolari) și România (peste 10 milioane de dolari)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata