NordNews
Avem ce spune

Transgaz spune că a îndeplinit toate condițiile contractuale pentru a cumpăra Vestmoldtransgaz

Tenderul pentru construcția gazoductului Chișinău-Ungheni va fi organizat în prima jumătate a lunii septembrie. Potrivit unui comunicat al Guvernului, întreprinderea română „Transgaz” a anunțat despre îndeplinirea tuturor condițiilor suspensive convenite în contractul de vânzare-cumpărare a întreprinderii moldovenești „Vestmoldtransgaz”.

„În prima săptămână a lunii septembrie, la Chișinău, va fi semnat protocolul în acest sens și vor fi încasate cele 180,2 milioane de lei de la tranzacția de vânzare a întreprinderii „Vestmoldtransgaz”. Compania „Transgaz” urmează să finalizeze construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, investind în acest scop peste 90 milioane de euro”, se mai spune în comunicatul Guvernului.
Tot acolo se precizează că în scurt timp, va fi schimbată forma organizatorico-juridică a întreprinderii: din întreprindere de stat în Societate cu Răspundere Limitată (SRL), iar până pe 10 septembrie curent vor fi organizate procedurile de tender pentru achiziționarea materialelor și serviciilor necesare pentru construcția gazoductului Ungheni – Chișinău. Lucrările de construcție vor demara imediat după finalizarea procedurilor de tender. Guvernul a avizat pozitiv construcția acestui obiectiv și a emis autorizația de construcție.
Amintim că contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania română „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.
 
Sursa: tv8.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"