NordNews
Avem ce spune

Transportul public din Bălți, arhiplin în orele de vârf. Poliția propune mai multe soluții

Bălțenii ignoră măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Este concluzia angajaților Inspectoratului de Poliție Bălți care au desfășurat astăzi o acțiune de monitorizarea a respectării regulilor de protecție  împotriva la COVID în transportul public din oraș. Acțiunea are loc în contextul deschiderii instituțiilor de învățământ și respectiv, a creșterii numărului de călători. Oamenii legii au îndemnat autoritățile să majoreze numărul unităţilor de transport public în orele de vârf.

Polițiștii din Bălți au verificat respectarea tuturor măsurilor a administratorilor de rute, șoferii transportului urban și interurban, serviciile de taxi, precum și siguranța în care sunt transportați pasagerii. A fost verificat numărul de călători, dacă autovehiculele sunt dotate cu dezinfectant și dacă conducătorii auto și pasagerii poartă mască. Chiar dacă oamenii legii au venit cu multiple apeluri de a nu încălca prevederile cadrului legal, atât cetățenii, cât și prestatorii de servicii, tot mai des ignoră normele de sănătate publică stabilite”, se arată într-un comunicat al IP Bălți.

Oamenii legii solictă ca autoritățile publice locale să întreprindă mai multe măsuri de informare și responsabilizare a cetățenilor: difuzarea în mijloacele de transport a unor spoturi video, elaborarea pliantelor informative, majorarea numărului unităţilor de transport public în orele de vârf.

Poliția recomandă cetățenilor să poarte măști, să păstreze distanța socială, să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de trei persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul, dacă se află în autoizolare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"