NordNews
Avem ce spune

Transport public gratuit și fără taxatori la Chișinău și Bălți timp de două săptămâni

În următoarele două săptămâni, locuitorii din municipiile Chișinău și Bălți vor călători gratuit. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale car s-a întrunit astăzi în ședință.

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că pentru următoarele 2 săptămâni pentru municipiile Chișinău și Bălți transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor în interiorul mijloacelor de transport, scopul introducerii acestei acțiuni fiind limitarea interacțiunii dintre taxatori și pasageri.
Totodată, în stațiile de așteptare vor fi plasați reprezentanți ai Ministerului de Interne, pentru a asigura un număr limitat de pasageri în mijloacele de transport.

Întreprinderile municipale vor presta aceste servicii fără a percepe bani de la pasageri. Introducem această acțiune pentru a limita contactul taxatorilor cu pasagerii. În stațiile pentru îmbarcare a pasagerilor vor fi plasați reprezentanți ai MAI pentru a asigura respectarea de către pasageri, dar și conducătorii mijloacelor de transport, a cerințelor instituite de Comisie, adică de a transporta pasageri, exclusiv, pe scaune”, a anunțat premierul.

O altă măsură luată de Comisia Situații Excepționale ține de unitățile de transport străine care au dreptul de a se afla pe teritoriul Republicii Moldova 180 de zile.

Scoaterea acestor mijloace de transport din țară este imposibil, respectiv Comisia a venit cu decizia de a exclude din numărătoarea de 180 de zile perioada stării de urgență. Deci, zile respective nu se contabilizează pe perioada stării de urgență”, a precizat Ion Chicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata