NordNews
Avem ce spune

Trei bărbați riscă amenzi după ce au prezentat la frontieră teste COVID false

Trei moldoveni sunt documentați pentru neveridicitatea informațiilor din certificatul de vaccinare și testele Covid-19. Conform cercetărilor preliminare, unul din bărbați s-ar fi vaccinat în dimineața când îi fusese deja autorizată ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Leușeni. În dimineața zilei de 10 octombrie pe sensul de intrare în țară, un tânăr de 28 de ani din raionul Căușeni pentru a fi scutit de autoizolare  a prezentat dovada imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson, care ar fi fost eliberată de o instituţie medicală din municipiul Chișinău. În cadrul verificărilor  suplimentare polițiștii de frontieră au constatat că în dimineața  zilei vaccinării tânărul a ieșit din țară prin puntul de trecere Leușeni.

La audieri, moldoveanul a declarat că certificatul este autentic și posibil s-ar fi produs o eroare ce ține de data emiterii documentului.

Alte două teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare au fost identificate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Costești și Palanca. Asupra ambelor acte au fost depistate lipsa elementelor de protecție și neconcordanța detaliilor.

Ca urmare, au fost inițiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se vor găsi vinovați, bărbații riscă fiecare câte o amendă penală conform art. 361 al. (1) al Codului Penal al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"