NordNews
Avem ce spune

Trei bărbați și o femeie vor sta ani grei după gratii pentru trafic de copii

Secția combaterea traficului de ființe umane a Procuraturii Generale a demonstrat în instanța de judecată vinovăția a trei bărbați și o femeie, învinuiți în săvârșirea infracțiunilor de trafic de copii, scrie jurnal.md 

Astfel, prin sentința Judecătoria Chișinău, sediul Centru din 17 decembrie 2021, celor patru inculpați, le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare a câte 18 ani, 11 ani, 7 ani, și respectiv 10 ani.

Inculpații au fost învinuiți în aceea că, în perioada anilor 2006 – 2013, formând un grup criminal organizat, au recrutat 11 tinere din Republica Moldova, printre care și o minoră, sub pretextul de a munci în Federația Rusă în calitate de chelnerițe. Ulterior, ajunse la locul destinației, victimele au fost impuse să acorde servicii sexuale contra plată, fiind achitate cu sume de până la 10 000 ruble pe zi, astfel ca rezultat al exploatării victimelor, inculpații au obținut venituri materiale considerabile.

Pe toată durata investigării și judecării cauzei penale părților vătămate le-a fost asigurată asistență juridică. La fel, una dintre ele a fost referită organelor competente și a beneficiat de programul de reintegrare socială.

Subsecvent, potrivit sentinței pronunțate s-a dispus încasarea de la inculpați în beneficiul părților vătămate a despăgubirilor pentru prejudiciul moral cauzat în sume cuprinse de la 10.000 lei – 50.000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"