NordNews
Avem ce spune

Trei cărţi de identitate falsificate, găsite sub capota unei maşini

Doi conaţionali şi un ucrainean aveau intenţia de a se legitima ca cetăţeni ai Bulgariei pe teritoriul Uniunii Europene, însă intenţiile lor au fost dejucate de poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Leuşeni. Incidentul a fost consemnat pe sensul de ieşire din R. Moldova, scrie tvrmoldova.md.

La linia de control s-a apropiat o maşină cu plăcuţele de înmatriculare lituaniene în care se aflau conducătorul auto, alţi doi conaţinali originari din Anenii Noi şi un ucrainean domiciliat în regiunea Odesa, Ucraina. După identificarea persoanelor, poliţistul de frontieră a întrebat despre motivul călătoriei unde pasagerii nu au fost fermi în declaraţii lor. Astfel s-a dispus efectuarea controlului de nivel doi, ce presupune verificări suplimentare.

Ca urmare, sub capota maşinii au fost depistate trei cărţi de identitate cu semne vizibile de falsificare care ar fi emise de către autorităţile competente din Bulgaria. Acestea erau eliberate pe numele celor trei pasageri. Întrebat despre cele depistate, şoferul a declarat mirat că nu cunoaşte absolut nimic. Bărbaţii l-ar fi contactat pentru ai cere ajutorul să-i ia cu el în Germania pentru că nu găseau transport. Din momentul plecării din Chişinău până în punctul de trecere s-au  oprit doar la o staţie peco pentru o cafea, a menţionat şoferul, făcând aluzie că posibil în acel moment unul din călători ar fi strecurat actele sub capotă.

Audiaţi, cei trei pasageri s-au eschivat de la orice comentariu, dar asta nu i-a scutit de a fi decumentaţi conform art. 361 al.1 al Codului Penal al Republicii Moldova. Dacă se vor găsi vinovaţi aceştia riscă o amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"