NordNews
Avem ce spune

Trei cazuri de trafic ilicit de țigarete, înregistrate la frontiera de nord a republicii

Peste 14 mii de țigarete au fost depistate și ridicate la frontiera de nord a țării. În punctul de trecere Costești, polițiștii de frontieră în comun cu inspectorii vamali au dejucat o tentativă de transportare ilegală a țigărilor în România. Alte două cazuri de trafic ilicit de țigări au fost consemnate în zona de frontieră a SPF Soroca și SPF Briceni, ca urmare a desfășurării operațiunii de frontieră „Scorpion”.
În acestă dimineață, în jurul orei 04:50, pe linia de ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia. Autoturismul era condus de un cetățean al României, în vârstă de 19 ani. În timpul verificării, câinele de serviciu Ciarli a dat semnalul de prezență în automobil a produselor de tutungerie, acest fapt a condus la realizarea unui control amănunțit. Ca urmare, echipa comună de control, formată din polițiștii de frontieră și vameși, a depistat în rezervorul mașinii 520 de pachete de țigări, cu timbre duty free din regiunea transnistreană. Cazul este în continuare cercetat de serviciul vamal.
Conform planului de acțiuni al operațiunii „Scorpion” și informațiilor operative, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat percheziții în mai multe localități de frontieră. În rezultat, la intrarea în satul Nimereuca, r-nul Soroca, a fost oprit în trafic un Land Rover Discovery, care transporta ilicit pe bancheta din spate mai multe pachete de țigări fără filtru, de proviniență transnistreană. La fel, în piața orașului Briceni, de la una din tarabe ce se vindeau țigarete s-au depistat 11 blocuri de țigări fără timbru de acciz și pentru care nu s-a putut prezenta nici acte de însoțire. Ambele cazuri sunt examinate sub toate aspectele legale, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"