NordNews
Avem ce spune

Trei cetăţeni ai Republicii Moldova sunt trimişi în judecată pentru contrabandă cu tutun

Trei cetăţeni ai Republicii Moldova, care în vara anului trecut au fost reţinuţi, împreună cu încă doi complici din Ucraina, pentru contrabandă cu tutun, vor compărea pe banca acuzaţilor. 
Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învunuire a celor trei moldoveni în judecată, fiind probate acţiunile acestora de implementare a unei scheme infracţionale de trecere peste frontiera vamala a RM (zona verde) în Ucraina a tutunului fermentat, folosit la fabricarea ţigaretelor.
Potrivit rechizitoriului, inculpaţii, au procurat pe parcursul lunii mai 2018, de la un agent economic o cantitate de 10.000 kg de tutun în valoate de 700.000 lei, pe care, în urma unei înţelegeri prealabile, au transportat-o într-un depozit aflat în imediata apropiere de postul vamal al Republicii Moldova cu Ucraina, din raionul Briceni. Peste o lună, aceştia au trecut prin contrabandă în Ucraina 2013 kg de tutun, unde complicii ucraineni deţineau utilaj clandestin de fabricare a ţigaretelor. Încă peste o lună, aceştia urmau să transporte, prin aceiaşi schemă, alte 2079 kg de tutun. Acţiunile indivizilor însă nu s-au încununat cu succes, fiind reţinuţi de oamenii legii chiar în momentul descărcării tutunului.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 10 ani închisoare.
Urmărirea penală în privinţa cetăţenilor ucraineni a fost disjunsă într-o procedură separată, aceştia fiind anunţaţi în căutare după ce magistraţii i-au eliberat din arest preventiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"