NordNews
Avem ce spune

Trei cetăţeni turci, condamnaţi şi expulzaţi din Republica Moldova

Trei cetăţeni ai Turciei, printre care un minor, au fost condamnaţi, recent, pentru confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false de importanţă deosebită, care acordă drepturi.
Procuratura municipiului Chişinău le-a demonstrat vinovăţia, toţi trei fiind amendaţi penal cu sume cuprinse între 25 000 şi 35 600 lei, cu recuperarea cheltuielilor judiciare de 11418 lei şi cu expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova.
Procurorii au stabilit că, în decursul anului 2017, aflându-se pe teritoriul Turciei, inculpaţii au determinat anumite persoane să confecţioneze şi să le aplice în paşapoarte, contra plată, permise de şedere false pe teritoriul Republicii Federale Germania.
Ulterior, în luna februarie curent, aflându-se în Republica Moldova aceştia au încercat să ajungă la destinaţie – în Germania, în baza actelor oficiale false, intenţionând să părăsească republica prin diferite puncte vamale. Încercările acestora au fost zădărnicite însă de către oamenii legii, cărora le-a trezit suspiciuni veridicitatea permiselor de şedere pe teritoriul Germaniei, care erau aplicate în paşapoartele cetăţenilor turci. Astfel, toţi trei au fost reţinuţi în momentul în care vroiau să traverseze frontiera: unul pe Aeroportul Internaţional Chişinău, iar ceillalţi doi, printre care şi minorul – la Punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga Auto”.
Potrivit răspunsului Ambasadei Republicii Federale Germania la interpelarea formulată de autorităţile Republicii Moldova, permisele de şedere, prezentate de către inculpaţi, au fost furate în toamna anului 2017, în timpul unei spargeri la sediul Autorităţii pentru Străini din oraşul Berlin, actele fiind anunţate în căutare.
Inculpaţii au vîrstele cuprinse între 16 şi 20 de ani şi şi-au recunoscut integral vina.
Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"