NordNews
Avem ce spune

Trei, Doamne, și toți trei: Al treilea frate Lebedinschi numit într-o funcție publică importantă

Cornel Lebedinschi a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului de Interne. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Guvernului. Cornel Lebedinschi este fratele lui Maxim Lebedinschi (secretarul CEC) și a lui Adrian Lebedinschi (deputat, președintele Comisiei cultură și educație a Parlamentului). Toți ei fac parte din anturajul președintelui Igor Dodon, scrie deschide.md.

Cornel Lebedinschi este locotenent-colonel de Poliție în rezervă. Ultima funcție publică a fost cea de șef adjunct al Direcției Protecția martorilor (Direcția nr.6) a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, unde a activat până în anul 2016, ulterior plecând în sectorul privat.
De asemenea, Guvernul l-a rechemat pe Vasile Bumacov din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Japonia şi Republica Coreea. El a fost numit în această funcție în ianuarie 2016.
Membrii Executivului au votat şi pentru numirea Olgăi Tagadiuc în postul de director general al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare.
La fel, Guvernul a votat pentru eliberarea lui Vitalie Valcov din funcţia din director general al Biroului Naţional de Statistică (BNS), ca urmare a expirării mandatului. Totodată, miniştrii au aprobat candidatura lui Oleg Cara în calitate de şef BNS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"