NordNews
Avem ce spune

Trei persoane reținute pentru evaziune fiscală în valoare de 8 milioane de lei

Trei persoane cu vârsta cuprinsă între 31-40 de ani au fost reținute  de polițiști pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mare în cadrul unei întreprinderi de construcții din capitală . Suspecții, în perioada anului 2015 – până în prezent, au cauzat bugetului public național un prejudiciu de circa 8 milioane de lei.

 Totodată,  ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declarațiile cu privire la TVA pentru perioada 2015 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor. De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în ”plic”, astfel, întreprinderile se eschivau de la plata impozitelor.

 La 14 mai curent, au fost efectuate mai mult percheziții la domiciliile și oficiile figuranților. Astfel, au fost depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, cu privire la salariu angajaților, bani primiți de la cumpărătorii apartamentelor și cheltuielele de facto pentru construcție.

 Menționăm, că în urma documentării acestor întreprinderi, activitatea agenților economici nu a fost periclitată.Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia vor fi pedepsiți cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167500 la 267500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"