NordNews
Avem ce spune

Trei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Drochia

Trei proiecte în valoare de peste șapte milioane de lei (350 de mii de euro), incluse în Programul „Satul european”, au fost finalizate în raionul Drochia. Ca urmare, mai mulți locuitori ai orașului Drochia au acces la sistem de canalizare, oamenii din satul Ochiul Alb au apă la robinete, iar copiii din Maramonovca beneficiază de mobilier și mijloace educative moderne, transmite MOLDPRES.

Astfel, cu peste 4,5 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), au fost construiți circa 4 km de rețele de canalizare în partea de sud-est a orașului Drochia. Ca rezultat, a fost asigurat accesul la sistemul de canalizare pentru 261 de gospodării casnice, cinci instituții publice și pentru mai mulți agenți economici.

În satul Ochiul Alb, au fost construiți peste 2 km de apeduct, fiind investiți circa 1,3 milioane de lei. Totodată, grădinița și gimnaziul din localitatea Maramonovca au fost dotate cu mobilier și cu mijloace educaționale moderne. Pentru aceasta a fost alocat aproape un milion de lei din FNDRL.

Raionul Drochia beneficiază de 13 proiecte de dezvoltare locală, în cadrul Programului Național „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 59 milioane de lei.

Directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Mihail Croitoru, a declarat că în următoarele luni, vor fi înregistrate zilnic câte 5-7 proiecte finalizate în cadrul Programului „Satul european”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"