NordNews
Avem ce spune

Triplă tragedie în raionul Florești. Printre victime, un copil de doar 3 ani

O familie a decedat în urma unui incendiu care s-a produs aseară în satul Prodăneștii Vechi, raionul Florești. La fața locului au fost îndreptate trei echipaje de salvatori și pompieri.

Ajunși la fața locului, aceștia au stabilit că o casă de locuit bătrânească a fost cuprinsă de flăcări. În urma incendiului, în interiorul locuinței au fost depistate cadavrele parțial carbonizate a unui bărbat în vârstă de 56 de ani, a unei femei în vârstă de 38 de ani, dar și a unui băiat în vârstă de 3 ani.

După efectuarea primelor investigații, o versiune prealabilă înaintată de specialiști este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobelor de încălzit pe combustibil solid, lemne și cărbune.

Circumstanțele și cauza finală a producerii incendiului urmează a fi stabilită.

Potrivit datelor statistice, de la începutul anului 2022, în Republica Moldova au fost înregistrate 1673 incendii, în care au decedat 116 persoane, inclusiv 2 copii.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre regulile de apărare împotriva incendiilor, la utilizarea sobelor și surselor de încălzire. Pompierii și salvatorii îndeamnă cetățenii să verifice sobele înainte de exploatarea acestora, să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile locuinței și să stingă focul din sobe pe parcursul nopții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"