NordNews
Avem ce spune

Troleibuze fără fir pentru locuitorii din satul Elizaveta, mun. Bălți. Orarul de circulație a fost deja aprobat

De la 1 aprilie curent, pe străzile din Bălți vor circula troleibuzele fără fir,  cumpărate cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Anunțul a fost făcut de autorități în cadrul ședinței Consiliului Municipal. Una din rute va face legătura dintre satul Elizaveta și cartierul 8 din oraș. Troleibuzele vor circula la un interval de 45 de minute.

Amintim că, primele troleibuze autonome, achiziţionate în cadrul unui proiect al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au ajuns la Bălţi în data de 8 februarie. În total, până pe 15 martie, în municipiu vor ajunge 11 troleibuze fără fir.

Troleibuzele vor funcționa pe electricitate și în baza noilor tehnologii cu utilizarea bateriilor, ceea ce va permite vehiculelor să circule în zonele mai îndepărtate, fără utilizarea firelor electrice aeriene.

Costul troleibuzelor va fi acoperit din creditul accesat de la Banca Economică pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru modernizarea întreprinderii municipale „Direcția Troleibuze Bălți.”
Troleibuzele fără fir vor circula pe străzile Nicolae Iorga, Bulgară, Lesecico și Ivan Conev din Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"