NordNews
Avem ce spune

Trucuri simple pentru hidratare și răcoare

Pentru următoarele zile, meteorologii au anunțat temperaturi foarte ridicate.  Există câteva trucuri simple de care ar trebui să ținem cont în perioada caniculară.  
Cea mai bună apă e cea plată sau, vorba cântecului, de izvor. În zilele toride se recomandă și apa minerală, pentru a reface stocul de minerale care se pierde prin transpirație. Aveți grijă, însă, să nu beți apă minerală tot timpul, deoarece balonează și constipă. Nu beți apă rece, de la frigider, riscați să răciți.
Un ceai de mentă, cald, îndulcit cu un vârf de linguriță de miere de albine și aromat cu câteva picături de zeamă de lămâie răcorește și face mai suportabilă canicula. E recomandat ca pe timp de vară să beți cel mult două cafele pe zi și, doar că mai slabe decât de obicei.
Evitați băuturile alcoolice, deoarece deshidratează și mai tare corpul. Unii mai consumă băuturi răcoritoare cu cofeină, deși asta nu e o soluție. Aceste băuturi conțin foarte mult zahăr, care, alături de cofeină, deshidratează organismul. E drept că, pe moment, băuturile răcoritoare ce conțin cofeină înviorează, dar nu țin de sete. Din contră, setea revine și mai puternic.
Setea poate fi astâmpărată și cu fructe ori suc de fructe de sezon, cum ar fi caisele, piersicile, citricele.
Stoarceți o portocală, un grapefruit și o jumătate de lămâie. Puneți și o linguriță de miere de albine, amestecați bine și sorbiți amestecul rar, timp de 15-20 de minute. Această băutură, sută la sută naturală, taie setea și oferă organismului mai multă energie.
O altă băutură energizantă, naturală și ea, se poate obține storcând zeama unei lămâi într-un litru de apă. Limonada pe care și-o preparau acasă și bunicii noștri, poate fi băută ca atare, dar și îndulcită cu puțină miere de albine.
Și apa de la robinet răcorește instantaneu și reface forțele. Întindeți mâinile sub jetul puternic de apă rece și veți simți întregul organism înviorându-se. Apa trebuie lăsată să curgă măcar 30 de secunde pe locul unde se aude pulsul bătând.
Vă veți simți pur și simplu excelent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata