NordNews
Avem ce spune

Trump amenință: Activitatea guvernamentală, deblocată doar prin alocarea de fonduri pentru zid

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi că închiderea parţială a activităţii guvernului federal va dura până când solicitarea sa privind finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul va primi răspuns favorabil, transmite agerpres.ro.
Administraţia federală americană s-a închis parţial sâmbătă şi deocamdată nu există semne ale unor eforturi concrete pentru redeschiderea agenţiilor federale închise din cauza impasului politic legat de cererea lui Trump.
”Nu vă pot spune când se va redeschide guvernul, dar vă pot spune că nu se va redeschide atât timp cât nu avem un zid, un gard, oricum vreţi să îi spuneţi. Oricum s-ar numi, este acelaşi lucru – o barieră în calea celor care vin în valuri în ţara noastră şi în calea drogurilor”, a spus liderul de la Casa Albă după o videoconferinţă de Crăciun cu militarii americani aflaţi în operaţiuni peste hotare.
Finanţarea a aproximativ un sfert dintre programele federale – printre care Departamentele de Securitate Internă, Justiţie şi Agricultură – a expirat vineri la miezul nopţii. În absenţa unui acord pentru depăşirea acestui impas, închiderea parţială a activităţii guvernului federal al SUA se va prelungi şi în 2019.
Construirea unui zid la frontiera cu Mexicul a fost una dintre promisiunile cele mai frecvente din campania lui Donald Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"