NordNews
Avem ce spune

Trump amenință că va închide frontiera dintre SUA şi Mexic dacă nu primește bani pentru zid

Preşedintele Donald Trump a ameninţat vineri că va închide frontiera dintre Statele Unite şi Mexic dacă democraţii din Congres nu acceptă să finanţeze construcţia unui zid, un diferend ce provoacă paralizia parţială a administraţiei federale din 22 decembrie, transmite digi24.ro.
„Vom fi nevoiţi să închidem Graniţa de Sud complet dacă Democraţii Obstrucţionişti nu ne dau banii pentru a termina zidul”, a postat pe Twitter Trump, cerându-le de asemenea „să schimbe legile ridicole asupra imigraţiei” în Statele Unite.
Miliardarul a declarat apoi că el consideră că o asemenea închidere este o „operaţiune rentabilă”, argumentând că „Statele Unite pierd atât de mulţi bani făcând comerţ cu Mexicul, cu Alena, peste 75 de miliarde pe an (fără a include Banii din Droguri care ar fi de mai multe ori această sumă)”.
Acordul de liber schimb nord-american (Alena/Nafta) care leagă Canada, Mexicul şi Statele Unite a fost denunţat în mod regulat de Donald Trump, care a cerut vecinilor săi ca el să fie renegociat. Un nou acord vizând înlocuirea sa a fost semnat la sfârşitul lunii noiembrie.
Continuând o serie de tweet-uri, el şi-a reiterat ameninţarea de mai multe ori: „Construim un zid sau închidem Graniţa de Sud”.
În noiembrie, preşedintele american a ameninţat deja că va închide frontiera cu Mexicul pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale.
Negocierile dintre democraţi şi republicani au eşuat joi pentru a pune capăt „shutdown”-ului în Statele Unite. Paralizia parţială a administraţiilor federale, care a forţat sute de mii de funcţionari publici să intre în şomaj forţat, va dura cel puţin până săptămâna viitoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"