NordNews
Avem ce spune

Trump consideră întrevederea cu Putin drept „un bun început pentru toţi”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a descris drept „un bun început pentru toţi” întrevederea de mai mult de două ore pe care a avut-o luni la Helsinki cu omologul său rus Vladimir Putin, transmite agenţia EFE, citată de agerpres.ro

„Cred ca a fost un bun început. Este un început foarte, foarte bun pentru toţi”, a spus Trump în faţa jurnaliştilor la începutul dejunului de lucru. Spre deosebire de întrevederea Putin-Trump, la care au fost prezenţi numai translatorii lor, la dejunul de lucru participă de asemenea miniştri şi consilieri ai celor doi preşedinţi.

Preşedintele rus nu a făcut declaraţii în faţa presei după întrevederea cu omologul său american.

După terminarea dejunului de lucru, Trump şi Putin vor încheia summitul printr-o conferinţă de presă comună.

Vom discuta despre „orice, de la comerţ la armată şi de la rachete la China”. ”Vom vorbi puţin despre China şi despre prietenul nostru comun, preşedintele Xi”, a spus Donald Trump înaintea întâlnirii cu Putin. ”Cred cu adevărat că lumea vrea să vadă că ne înţelegem. Suntem două mari puteri nucleare. Deţinem 90% din capacitatea nucleară şi asta nu este un lucru bun, este un lucru rău”, a mai declarat liderul de la Casa Albă, citat de CNN.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin i-a declarat omologului american că a sosit timpul pentru a discuta despre relaţiile între Washington şi Moscova. De asemenea, Putin a sugerat că ar trebui abordate şi chestiuni dificile de pe agenda internaţională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"