NordNews
Avem ce spune

Trump și Partidul Republican pierd pozițiile în Congres

Partidul Republican al Statelor Unite, candidatul căruia la președinție a fost Donald Trump, va pierde cu o probabilitate de 95% majoritatea în Camera Reprezentanților Congresului, dar, cum se vede, își va păstra majoritatea în Camera Superioară a Senatului. Acest lucru este confirmat de datele preliminare ale rezultatelor votării la alegerile intermediare, date care au fost publicate de mass-media americană de orientare politică diametral opusă: canalul Fox News, care susține cauza republicanilor, și canalul CNN, care este porta vocea democraților, menționează NewsMaker.
La alegerile de la mijlocul perioadei, americanii re-aleg complet componența Camerei Reprezentanților, al cărei mandat este de doi ani și o treime din Senat. În alegerile generale, ultimele dintre care a avut loc în 2016, ei aleg și Președintele țării.
Potrivit Fox News, la 07:00 după ora Chișinăului, republicanii și-au consolidat pozițiile în Senat, asigurându-și 52 din cele 100 de locuri, CNN vorbește de doar de 51 de locuri. Ambele canale afirmă că, pentru prima dată din 2008, democrații și-au redobândit controlul asupra Camerei Reprezentanților. Aceleași date le vehiculează și ziarul The New York Times, instituție media care îi susține pe democrați.
Pentru a obține o majoritate în Camera Reprezentanților Congresului, trebuie să deții cel puțin 218 mandate din 435.
La alegerile din 2016 republicanii au obținut majoritatea în ambele Camere ale Congresului și, în același timp, Trump a fost ales Președintele SUA.
În timpul recentei campanii electorale, Trump a numit aceste alegeri un referendum privind cota de încredere în președinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"