NordNews
Avem ce spune

Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită de lucru în raionul Glodeni

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi s-a întrunit astăzi,  în cadrul  unei vizitei de lucru, cu primarii localităţilor, conducătorii serviciilor desconcentrate și consilierii raionali din Glodeni.  Discuțile au fost purtate în probleme de interes public, printre care și crearea noilor locuri de muncă, reabilitarea drumurilor și dezvoltarea infrastructurii  localităților raionului Glodeni.
Tudor Ulianovschi a vorbit și despre proiectele de importanță națională, în special de  „Drumuri bune pentru Moldova”, accentuând că obiectivul Guvernului este ca acest program să fie finalizat până la finele anului curent.
”Programul național „Drumuri bune pentru Republica Moldova” prevede reabilitarea, până la sfârșitul acestui an, a 1200 de km de drumuri locale în 1200 de localități.
Suma totală a investițiilor va constitui 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul rutier şi Bugetul de stat”, a accentuat Ministrul Ulianovschi.
Referindu-se la dezvoltarea regională, Ministrul Afacerilor Externe a specificat că obiectivele de bază ale autorităților în această direcție sunt realizarea programelor de aprovizionare cu apă şi canalizare, de eficienţă energetică a clădirilor publice, de gestionare a deşeurilor solide, etc.
Potrivit Ministrului Ulianovschi, în urma implementării acestora, peste 200 de mii de cetățeni din 22 localități vor beneficia de apeducte nou construite sau reabilitate, iar zeci de clădiri publice vor beneficia de proiecte de eficiență energetică.
Președintele raionului Ion Leucă a solicitat implicarea mai activă a autorităților centrale în soluționarea problemelor legate de crearea locurilor de muncă, atragerea investițiilor în unitatea administrativ-teritorială, precum și concursul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în procesul de stabilire a relațiilor de cooperare cu alte regiuni din alte state, în special România, Polonia, etc.
Referindu-se la suportul MAEIE, ministrul Ulianovschi a dat asigurări că toate misiunile diplomatice ale Republicii Moldova sunt gata să ofere tot suportul necesar în stabilirea relațiilor de parteneriat cu localitățile din alte state, inițierea unor programe investiționale, promovare a produselor și serviciilor autohtone pe piețele internaționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"