NordNews
Avem ce spune

Ucraina: 20 de ostateci la Luţk, sechestrați și eliberați

20 de pasageri ai unui autobuz au fost luați ostateci la Luţk, în nord-vestul Ucrainei, în dimineața zilei de marți, după ce un bărbat a deturnat vehiculul în care se aflau și s-a baricadat în el. După lăsarea serii, atacatorul s-a predat poliției, iar ostaticii au fost eliberați. Incidentul a trecut fără victime, chiar dacă în decursul zilei la fața locului au fost auzite focuri de armă și explozii, iar presupusul terorist le-a transmis forțelor de ordine că este înarmat şi că va arunca în aer autobuzul dacă cineva se va apropia de el, informează europalibera.org

Pe durata întregii zile, atacatorul nu a lăsat pe nimeni să intre sau să iasă din autobuz și nu a permis să le fie transmise ostaticilor mâncare sau apă. Autorul atacului de la Luţk s-a dovedit a fi un bărbat originar din Federația Rusă, care s-a prezentat forțelor de ordine ca Maxim Plohoi, adevăratul său nume fiind Maxim Krivoș. Înainte de atac, el a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje, arătându-se nemulțumit față de sistemul public din țară.

Cu puțin timp înainte ca primii ostatici să fie eliberați, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndeplinit o cerință a atacatorului și a înregistrat un mesaj video în care i-a încurajat pe toți să vizioneze filmul „Pământenii” (Earthlings), un documentar din 2005 despre exploatarea animalelor de către oameni. Ulterior, președintele a șters înregistrarea.
Potrivit presei locale, atacatorul ar avea tulburări mintale și ar fi fost la evidență psihiatrică, în plus, acesta a fost anterior condamnat pentru organizarea și conducerea unei grupări ilegale. În urma incidentului de marți de la Luţk, a fost inițiată o anchetă penală, atacatorul riscând acum o pedeapsă cu închisoarea între 7 și 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"