NordNews
Avem ce spune

Ucraina a produs o rachetă de croazieră cu rază de acțiune de peste o mie de kilometri

Ucraina a produs și a testat o rachetă de croazieră de mare precizie cu rază de acțiune de peste  o mie de kilometri, care poate transporta o încărcătură de 150 de kilograme, scrie bucpress.eu.
Despre acest lucru a vorbit preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko în timpul unei emisiuni televizate difuzată de ICTV. Potrivit lui, specialiştii ucraineni au reuşit să producă o rachetă capabilă să zboare mai mult de o mie de kilometri şi să transporte o încărcătură de circa 150 kilograme.  “Racheta a trecut cu succes testarea,  urmând ca apoi să fie testată şi folosită de armata ucraineană”, a spus el. „Am obținut capacitatea de a distruge orice navă pe o rază de 300 km, care ar îndrăzni să se apropie și să ne atace. Această rachetă poate distruge orice navă de război de clasă mică și medie. Este o creștere accentuată a capacității de apărare”, mai a adăugat președintele ucrainean.
La începutul lunii decembrie 2018, armata ucraineană a testat cu succes rachetele de croazieră „Neptun”. Finalizarea dezvoltării și începerea testelor complexului de rachete de croazieră destinat luptei cu navele inamice este programată pentru finele lui 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"