NordNews
Avem ce spune

Ucraina elaborează un proiect de lege privind dubla cetățenie, cu excepția Rusiei

Ministerul ucrainean de Externe lucrează împreună cu Rada Supremă asupra unui proiect de lege privind dubla cetățenie. Acest lucru a fost declarat de șeful ministerului de Externe, Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat Radio Libertatea, scrie bucpress.eu.

„Știți că sunt un susținător al dublei cetățenii, cu excepția cetățeniei statului agresor. Lucrăm împreună cu parlamentul pentru a ne asigura că această lege va fi adoptată. Eu cred că acest lucru este în interesul Ucrainei. Și această normă este de mult întârziată”, a spus ministru.

Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat în cea de-a treia și ultima lectură o lege care anula interviul pentru cunoașterea limbii ruse în cazul cetățenilor din Belarus și Ucraina care doresc să ia cetățenia rusă. În plus, au fost adoptate modificări ale legii Federației Ruse privind cetățenia, prin care se propune reducerea de la șase la trei luni a perioadei pentru examinarea cererilor de obținere a cetățeniei ruse într-un mod simplificat.

Amintim, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a instruit Ministerul Afacerilor Externe să dezvolte mecanisme pentru acordarea cetățeniei etnicilor ucraineni care trăiesc în alte țări.

Ministerul de Externe a menționat că inițiativa președintelui Ucrainei de a dezvolta un mecanism de acordare a cetățeniei ucrainene ca una secundă etnicilor ucraineni din țările prietene va necesita schimbări serioase în legislația Ucrainei, în special în Constituție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"