NordNews
Avem ce spune

Ucraina va avea Biserică Autochefală

Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu l-a informat pe capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril despre faptul că Ucraina va avea Biserică Autochefală, scrie deschide.md

Anunțul a fost făcut de către Mitropolitul Galiei, Emanuel, cel care este responsabil de oferirea Tomos-ului Bisericii Ucrainene, notează ukrinform.ua.
Ierarhul a subliniat că o problemă stringentă rămâne separarea celor două bisericii în interiorul Ucrainei (cea care se va supune Patriarhiei Ruse și cea care se va supune Patriarhiei de la Kiev).
Mitropolitul Emanuel a mai menționat că discuția dintre Patriarhul Bartolomeu și Kiril a durat peste două ore și jumătate, iar cei doi ierarhi au discutat tete-a-tete doar cu traducători.
Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril a mers astăzi la Istambul unde s-a întâlnit cu Patriarhul Constntinopolului, Bartolomeu. Patriarhia Rusă se opune acordării Tomos-ului pentru Biserica Ortodoxă din Ucraina, în timp ce Constantinopolul optează pentru o Biserică Autochefală cu centrul la Kiev.
Autoritățile de la Kiev au acuzat în repetate rânduri Patriarhia Rusă că face jocul Kremlinului și este o amenințare la securitatea Ucrainei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"