NordNews
Avem ce spune

Ucraina va primi mâine primele loturi de vaccin anti-COVID-19

Ucraina va primi mâine, 23 februarie, primele loturi ale vaccinului împotriva coronavirusului. Despre asta a anunțat șeful adjunct al biroului președintelui țării Kirill Timosenko care a precizat că  „vaccinul este pe drum”, iar primele livrări sunt așteptate mâine dimineață, transmite agora.md. 

Timosenko a mai spus că e vorba de vaccinul companiei Astrazeneca, chiar dacă Ucraina se aștepta să primească vaccinul Pfizer. Livrarea acestui medicament a fost amânată până în martie, scrie vesti.ru.

Recent, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că primele doze de vaccin vor ajunge în țară la sfârșitul lunii februarie. Sandu spune că expedierea dozelor de vaccin întârzie, din cauza unor probleme ce țin de activitatea în cadrul Platformei COVAX.

„Inițial am fost informați că va ajunge la mijlocul lunii februarie primul vaccin după care cei de la COVAX ne-au informat că vaccinul va ajunge la sfârșitul lunii februarie. Sunt lucruri pe care nu le controlăm noi din păcate. Ne dorim ca vaccinul să ajungă cât mai repede, dar sunt probleme la nivelul acestei organizații”, a spus Maia Sandu.

Anterior, autoritățile spuneau că vaccinurile vor veni până la finele lui ianuarie, iar la data de 30 ianuarie au anunțat că vor ajunge la mijlocul lunii februarie. Este vorba de preparatele Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata