NordNews
Avem ce spune

Ucrainenii au atacat Moscova cu drone. Rușii au închis trei aeroporturi internaționale

Ucrainenii au atacat cu drone Moscova marți dimineață. Aeroporturile internaţionale Domodedovo, Şeremetievo şi Vnukovo din Moscova au fost închise pentru scurt timp, scrie Digi24.ro. 

Rusia a declarat marţi dimineaţă că a „distrus” o navă de recunoaştere a armatei ucrainene în Marea Neagră, unde atacurile ruse şi ucrainene au escaladat de când Moscova s-a retras dintr-un acord major privind cerealele în iulie, relatează AFP, preluată de Agerpres. Pentru a cincea zi consecutiv, Ministerul Apărării rus a mai spus că a doborât drone ucrainene în regiunea Moscovei unde, ca şi în atacurile anterioare, nu au fost înregistrate victime, conform autorităţilor.

În cursul nopţii de luni spre marţi, o aeronavă de luptă „a aviaţiei navale a Flotei de la Marea Neagră a distrus o navă de recunoaştere a forţelor armate ucrainene”, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram. Această navă se afla „în zona instalaţiilor ruseşti de producţie de gaz din Marea Neagră”, conform ministerului, care nu a oferit mai multe detalii despre incident. Atacurile s-au înmulţit de ambele părţi în regiunea Mării Negre, de când Moscova a refuzat la jumătatea lunii iulie să reînnoiască un acord negociat de ONU şi Turcia care autoriza exportul de cereale ucrainene.

Rusia a anunţat marţi dimineaţa că a doborât două drone ucrainene în regiunea Moscovei, unde incidentele de acest tip s-au înmulţit în ultimele săptămâni. „A fost dejucată o încercare a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste folosind vehicule aeriene fără pilot” în noaptea de luni spre marţi, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, scrie Agerpres.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"