NordNews
Avem ce spune

Ucrainenii au reușit să distrugă „Patriot”-ul lui Putin din Crimeea

Serviciul militar de informații al Ucrainei a publicat miercuri o înregistrare care arată momentul distrugerii în Crimeea a unui sistem antiaerian modern S-400, cu rază lungă de acțiune, practic „echivalentul” rusesc al sistemului american Patriot. Sistemul antiaerian S-400 „Triumph”/„Triumf” a fost distrus miercuri dimineață în apropierea localității Olenivka, situată în extremitatea vestică a peninsulei Crimeea, scrie Digi24.ro.

Conform surselor ucrainene, întreaga „instalație” a fost distrusă, cu tot cu rachetele antiaeriene și militarii care deserveau sistemul. Kievul nu a precizat ce tip de armă a folosit pentru distrugerea bateriei antiaeriene S-400, cea mai modernă din dotarea armatei ruse.

Un sistem antiaerian rusesc de tip S-400, precum cel distrus de ucraineni în Crimeea, este evaluat la circa 500 de milioane de dolari. Recent, Rusia a anunțat că va livra la timp ultimele sisteme S-400 către India, după semnarea, în 2018, a unui contract în valoare de 5,4 miliarde de dolari, care presupunea dotarea Indiei cu „patru regimente” antiaeriene. Trei sisteme „Triumf” au fost deja livrate, iar alte două sunt în curs de livrare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"