NordNews
Avem ce spune

UE anunță noi burse pentru elevii care vor merge la Școala Europeană a Parteneriatului Estic

Un nou apel a fost lansat de Uniunea Europeană, privind 35 de burse destinat elevilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Beneficiari pot fi  copiii cu vârste cuprinse între 16-17 ani, care doresc să își aprofundeze cunoștințele despre Europa și Uniunea Europeană. 
 
Programul de burse este finanțat de Uniunea Europeană, care va sprijini treizeci și cinci dintre cei mai buni elevi din cele șase țări, în vederea obținerii unei Diplome de Bacalaureat Internațional (IB) de înaltă calitate, recunoscute pe plan internațional, cu specializare în domeniul studiilor europene. Programul Școlii Europene a Parteneriatului Estic este asigurat de New School din Tbilisi, Georgia, care oferă un curs academic de doi ani, începând cu anul universitar 2020-2021.
 
Acest program unic de diplomă combină excelența academică a IB cu un învățământ specializat inspirat din sistemul Școlilor Europene. Elevii selectați vor urma cursuri într-un mediu multilingv și multicultural, care le va permite să extindă înțelegerea lor asupra Europei și Uniunii Europene și să își aprofundeze cunoștințele despre limbile, literatura şi istoria Europei. Elevii vor avea, de asemenea, acces la un program extra-curricular bogat și vor avea șansa de a participa la conferințe de nivel înalt pe teme legate de UE. Absolvenții vor obține o Diplomă de Bacalaureat Internațional despre Studii Europene.
 
Școala Europeană a Parteneriatului Estic a fost înființată ca parte a eforturilor Uniunii Europene și a țărilor partenere în vederea consolidării oportunităților educaționale și schimburilor interregionale pentru tinerii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.
 
Elevii interesați trebuie să depună cererile prin site-ul www.eapeuropeanschool.eu până pe 14 martie 2020, la 12:00 (miezul zilei, OUC +4:00). Procesul de selecție va include teste scrise și interviuri pentru candidații preselectați. Lista beneficiarilor burselor pentru anul academic 2020-2021 va fi anunțată în a doua jumătate a lunii mai 2020.
Pentru orice întrebări, vă rugăm să trimiteți email la [email protected] sau să sunați la: + 995 32 225 70 06 (telefon fix).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata