NordNews
Avem ce spune

UE aplică în premieră sancțiuni în legătură cu folosirea armelor chimice

Miniștrii de externe ai țărilor membre a Uniunii Europene au convenit luni, 21 ianuarie, la Bruxelles asupra aplicării a noi  sancțiuni împotriva persoanelor implicate în atacuri chimice. Este vorba despre  tentativa de asasinare a lui Serghei și  Iulia Skripal  din orașul britanic Salsbury și atacurile chimice  din Siria. UE aplică  în premieră sancțiuni în legătură cu folosirea armelor chimice.
 
Potrivit Radio Europa Liberă, în lista sancțiunilor vor fi incluși patru cetățeni ruși, cinci cetățeni sirieni și o entitate juridică siriană. Numele lor vor fi făcute publice tot astăzi, dar mai târziu.
 


Aceiași instituție de presă, menționează,  făcând referire la sursele sale, că lista va include suspecții în otrăvirea de la Salisbury, care au intrat pe teritoriul Marii Britanii în baza actelor pe numele  lui Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov. Autoritățile britanice susțin că aceștia sunt agenți ai serviciului militar rus de cercetare GRU. Indivizii au fost incluși anterior și în lista de sancțiuni aplicate de  SUA sub numele lor reale – Anatolii Chepiga și Alexandr Mishkin.
 
Fostul agent al GRU, Serghei Skripal, și fiica sa, Julia, au fost otrăviți de o substanță foarte toxică „Noviciok”  la  Salisbury, la 4 martie 2018. După un lung tratament, ei  au supraviețuit. Un cetățean britanic, care a fost expus accidental la „Noviciok”, a murit. Incidentul a dus la o agravare accentuată a relațiilor dintre Marea Britanie și Rusia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"