NordNews
Avem ce spune

UE ne „încălzește”! Moldova va primi 60 de mln. € pentru a depăși criza gazelor naturale din țară

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen anunță că Republica Moldova va beneficia de un suport de 60 de milioane de euro pentru a depăși mai ușor criza gazelor naturale în care se află, scrie Realitatea. 

 „Încântată să o cunosc pe prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița pentru a reitera sprijinul nostru deplin pentru Moldova. Consiliul de asociere de mâine ne va consolida și mai mult cooperarea. În acest context, Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova să gestioneze actuala criză energetică, a scris Ursula von der Leyen pe pagina sa de Twitter în urma unei întrevederi pe care a avut-o cu Natalia Gavrilița.

Realitatea.md amintește că șefa Guvernului, însoțită de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul economiei Sergiu Gaibu și ministrul justiției Sergiu Litvinenco vor participa la Consiliul de asociere UE-Republica Moldova, care se află la cea de a șasea reuniune.

În cadrul celui de-al 6-lea Consiliu de Asociere vor fi abordate următoarele subiecte:

– dialogul politic și reforma, asocierea politică;

– cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate;

– libertatea, securitatea și justiția;

– comerțul și zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare;

– cooperarea economică și cooperarea sectorială;

– domeniul energiei.

Agenda  vizitei conține și un șir de întrevederi cu înalți reprezentanți ai UE, inclusiv cu Josep Borrell Fonteles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Kadri Simson, comisar pentru energie, dar și Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret și Katarina Mathernova, directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"