NordNews
Avem ce spune

UE oferă 380 de mii de euro pentru 14 organizaţii neguvernamentale din R. Moldova

14 organizaţii neguvernamentale din zona de centru a Republicii Moldova vor beneficia de granturi în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul început în 2019 are ca scop dezvoltarea a patru domenii: aprovizionare cu apă şi canalizare, gestionarea deşeurilor solide, eficienţă energetică şi rezolvarea problemelor de mediu, scrie Infoprut.ro.

Printre benificiarii proiectului se numără şi Asociaţia Obştească Eco-Răzeni, din raionul Ialoveni. Tinerii au primit aproape 50.000 de euro din partea Uniunii Europene pentru un proiect ce îşi propune gestionarea eficientă a deşeurilor.

În cadrul programului, au fost oferite granturi de la 6.600 euro până la 50.000 de euro pentru 14 organizaţii neguvernamentale din raioanele Călăraşi, Străşeni, Criuleni, Anenii Noi, Ialoveni şi Dubăsari.

„Acest program merge cot la cot cu alte programe legate de infrastructură şi  pentru noi este foarte important pentru că influenţează direct viaţa localnicilor”, a subliniat reprezentantul delegației UE în R. Moldova, Magdalena Mueller-uri.

Suma totală a granturilor oferite de Uniunea Europeană pentru cele 14 organizaţi neguvernamentale este de 380.000 de euro. Programul de granturi este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata