NordNews
Avem ce spune

UE oferă asistență macrofinanciară în valoare de 400 de milioane de euro pentru Georgia, Iordania și Moldova

Comisia Europeană, în numele UE, a efectuat plăți în cadrul programelor sale de asistență macrofinanciară destinate Georgiei, Iordaniei și Moldovei.

Plățile acordate Georgiei în valoare de 100 de milioane de euro și Iordaniei în valoare de 250 de milioane de euro provin parțial din pachetul de asistență macrofinanciară (AMF) de urgență de 3 miliarde de euro pentru zece parteneri de extindere și vecinătate, care își propune să ofere suport în atenuarea impactului economic provocat de pandemia COVID-19 și parțial din operațiunile aprobate în aprilie 2018 (pentru Georgia) și ianuarie 2020 (pentru Iordania).

Debursarea în valoare de 50 de milioane de euro destinată Moldovei provine în totalitate din pachetul AMF de urgență de 3 miliarde de euro. Plățile aferente programelor AMF de urgență sunt în conformitate cu prevederile din acordul și ratificarea Memorandumurilor de înțelegere din ultimele luni. Plățile pentru alte tranșe vor fi condiționate de îndeplinirea condițiilor de politică stabilite în aceste documente. Implementarea continuă și rapidă a programelor este o demonstrație importantă a solidarității UE cu aceste țări într-un moment de criză fără precedent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"