NordNews
Avem ce spune

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a validat alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele prezidențialelor din 15 noiembrie și a validat alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte, transmite radiochisinau.md. 

Mandatul președintelui în funcție Igor Dodon expiră la 23 decembrie, iar Maia Sandu va prelua efectiv atribuțiile de șef de stat, cel mai probabil, pe 24 decembrie, odată cu depunerea jurământului la ceremonia de învestitură.

Totodată, Curtea a emis o adresă nouă și a reiterat necesitatea executării unei adrese din 2016.

 

UPDATE 12:25 Curtea Constituțională va pronunța la ora 14.00 decizia cu privire la validarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, după ce a audiat raportul Comisiei Electorale Centrale și prezentările reprezentanților Maiei Sandu și Igor Dodon.

Aceștia s-au acuzat reciproc în privința unor încălcări comise în campanie, dar nimeni nu a cerut ca alegerile să fie invalidate.

Amintim că Maia Sandu a câștigat alegerile din 15 noiembrie în fața președintelui în funcție Igor Dodon care a contestat în judecată rezultatele scrutinului.

 

UPDATE Curtea Constituțională a respins cererea reprezentantului lui Igor Dodon de a amâna ședința în care urmează să se pronunțe asupra validării alegerilor prezidențiale.
Curtea Constituțională s-a întrunit în ședință pentru a confirma rezultatele alegerilor prezidențiale și a valida mandatul Maiei Sandu în calitate de Președinte al Rep. Moldova.
Știrea inițială

Reprezentantul lui Igor Dodon la Curtea Constituțională, Nicolae Fomov a solicitat amânarea ședinței Curții pe motiv că o cerere împotriva Maiei Sandu adresată în justiție încă nu a parcurs toate etapele judiciare

El a precizat că cererea respectivă a fost depusă în urma unor declarații ale Maiei Sandu din 13 noiembrie. Nicolae Fomov a mai spus că cererea de chemare în judecată a fost respinsă de Curtea de Apel, dar a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Judecătorii Curții s-au retras în deliberare pentru a examina cererea reprezentantului lui Igor Dodon.

Mandatul președintelui în funcție Igor Dodon expiră la 23 decembrie, iar Maia Sandu va prelua efectiv atribuțiile de șef de stat, cel mai probabil, pe 24 decembrie, odată cu depunerea jurământului la ceremonia de învestitură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata