NordNews
Avem ce spune

Ultima oră: Elevii revin la ore din 1 septembrie. Ministerul propune șapte soluții

Conform ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, de la 1 septembrie, elevii vor reveni în clase, iar ministerul face tot posibilul pentru ca procesul educațional să fie reluat fără a expune elevii riscului de a fi infectați cu COVID-19.

Totodată, ministrul a prezentat 7 modele după care ar urma să aibă lor procesul educațional.

Este timpul să planificăm întoarcerea în sălile de studii. Împreună cu prudență, dar nu cu frică, în maximă atenție și siguranță. Avem acum în față săptămâni de muncă intensă, astfel încât la 1 septembrie în școli să sune clopoțelul de început de an școlar, a declarat Igor Șarov.

Potrivit ministrului, planul actual de redeschidere a școlilor reprezintă un rezumat al propunerilor managerilor instituțiilor din diferite raioane ale țării, părinți, profesori, dar și elevi. Ministrul spune că elementul principal al acestui plan este responsabilitatea și deciziile luate la nivel local.

Se propune, ca pentru a evita îmbolnăvirea în rândul elevilor, distanța fizică să fie cât mai mare în contextul unei apropieri sociale specifică școlii. Astfel, spațiile vor trebui reamenajate pentru a asigura distanța și siguranța tuturor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"