NordNews
Avem ce spune

Ultima oră : Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim, diagnosticat cu COVID-19

Episcopul de Edineț și Briceni, arhimandritul Nicodim Vulpe, a fost internat la Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, susțin sursele Deschide.MD.

Contactat telefonic, Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei, a evitat să confirme sau să infirme această informație și ne-a sugerat să-l întrebăm pe Adrian Cotelea, secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, însă ultimul nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD.
La telefon nu ne-a răspuns nici Cristina Stratulat, consilirea pe comunicare a ministrului Sănătății, dar nici Vitalie Dragancea, consilierului premierului Ion Chicu.
Amintim că arhimandritul Nicodim, în vârstă de 64 de ani, prin hotărârea Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Ruse din 24 decembrie 2010,a fost ales în funcția de Episcop de Edineț și Briceni. El a fost hirotonit ca episcop la Moscova, la 26 decembrie 2010, de către întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril I al Moscovei.
Dânsul studiat teologia la Leningrad (între 1977 și 1981) și la Moscova (între 1990 și 1992).[1] A fost hirotonit diacon, apoi preot în 1981, iar din 1982 a slujit ca paroh în satul natal, Chiperceni. A înaintat treptat în bisericească, iar anul 2009 a fost tuns în monahism, apoi a fost ridicat la rangul de arhimandrit.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"