NordNews
Avem ce spune

ULTIMĂ ORĂ // Fugarul deputat PSD, Cristian Rizea, audiat de ofițerii INI. IGP: Urmează să fie reținut pentru 72 de ore

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chișinău de justiția din România și căruia i-a fost retrasă astăzi cetățenia R.Moldova, în aceste clipe este audiat de ofițerii Direcției 1 a Inspectoratului Național de Investigații și urmează a fi reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru deschide.md de către Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP.

Poliția a venit cu un comunicat prin care informează că ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP, astăzi, 03.11.2020, în jurul orei 16:15, în mun.Chișinău l-au reținut pe cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi.

Acesta se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ. Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"