NordNews
Avem ce spune

ULTIMA ORĂ / Nicolae Furtună și-a dat demisia după o întrevedere cu Ion Chicu

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a demisionat din funcție după scandalul provocat de o declarație făcută ieri în cadrul unei emisiuni. Acesta a fost convocat astăzi la Guvern de premierul Ion Chicu, iar în cadrul ședinței a anunțat că părăsește funcția, scrie deschide.md

„Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia.

Totodată, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei.

Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP. În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Furtună a explicat astăzi într-un briefing de presă că „expresia a fost înțeleasă eronat” și că în domeniul medicinii termenul „povară” are altă conotație decât cea folosită în societate. Acesta și-a cerut scuze de la cei care au înțeles greșit spusele sale.

Amintim că Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, a declarat că, în general, coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi. „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata