NordNews
Avem ce spune

Ultima oră : o asistentă medicală din Fălești, răpusă de COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță încă un deces provocat de noul coronavirus. Este vorba de o asistentă medicală din cadrul Asistenței Medicale Urgente Fălești.

Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, colegilor și tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o”, se arată într-un mesaj al ministerului.

Este cel de-al șaptelea deces înregistrat astăzi în Republica Moldova, pus pe seama infecției cu COVID-19.
Deces 47: Femeie de 63 ani din Chișinău, internată  în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 5 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
Deces 48: Femeie de 63 ani din Orhei, internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă la data de 7 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
Deces 49: Bărbat în vârstă de 76 ani, din Glodeni. Internat la data de 06.04.2020 la SR Glodeni și transferat la 14 aprilie în secția ATI SR Glodeni. Boli cronice: Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă, ateroscleroză.
Deces 50: Femeie de 68 ani, din Fălești. Internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 8 aprilie. Boli cronice: Insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
Deces 51: Bărbat de 73 ani din Cahul, care a fost internat la SR Cahul pe data de 12.04.2020. Boli cronice: cardiomiopatie hipertensivă, micronefrolitiază renală.
Deces 52: Bărbat de 64 de ani, din orașul Grigoriopol. Acesta, a fost internat la spital la terapie intensivă, cu pneumonie bilaterală, la 13 aprilie. Marți, 14 aprilie, barbatul a fost testat pozitiv la COVID-19. Totodată, pacientul suferea de cancer și avea nevoie de hemodializă. Bărbat însă nu a mai putut fi salva.
Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 s-a ridicat la 53 în Republica Moldova.
În total au fost înregistrate 2.049 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 1.914 sunt confirmate prin laborator, iar 135 depistate în baza criteriilor clinico-epidemiologice. În total, au fost prelevate 9.208 de probe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"