NordNews
Avem ce spune

Ultimele cuvinte rostite înainte de a muri. A treia victimă a atacatorului de la Nisa a lăsat orfani trei copii

Printre victimele atacului terorist de la Nisa se numără un bărbat, tatăl a doi copii care era angajat la bazilica Notre-Dame, și o femeie, mamă a trei copii, din Brazilia, care locuia în Franța de zeci de ani, transmite digi24.ro. 

Vincent Loqués, în vârstă de 55 de ani, a murit după ce presupusul atacator, Brahim Aouissaoui, de 21 de ani, i-a tăiat gâtul. Trupul său a fost găsit în interiorul bisericii. Loqués era un catolic devotat și angajat al bazilicii de 10 ani. Între altele, el deschidea biserica la 8.30 dimineața pentru cei care veneau să se închine.

Laura Male, enoriașă a bisericii Notre-Dame, a declarat: „Sunt atât de șocată”, în timp ce sora ei a spus că bărbatul erau mereu la biserică, căreia îi era devotat.

Presa din Brazilia, a numit o altă victimă a atacului: Simone Barreto Silva, mamă a trei copii. Silva a fost înjunghiat de mai multe ori, în interiorul bazilicii.

Grav rănită, ea a reușit să fugă din clădire și s-a prăbușit într-un bar din apropiere. Înainte de a muri, ea le-a spus celor care îi acordau primul ajutor: „Spune-le copiilor mei că îi iubesc”.

Silva s-a născut în Salvador, pe coasta atlantică a Braziliei, dar locuia la Paris de 30 de ani.

„Guvernul brazilian anunță cu regret că una dintre victime a fost o femeie braziliană în vârstă de 44 de ani, mamă a trei copii, care locuiește în Franța”, se arată într-o declarație a ministerului de externe.

A treia victimă nu a fost numită. Era o femeie în vârstă de 60 de ani care se dusese la bazilica Notre-Dame să se roage, când a fost atacată brutal și decapitată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata