NordNews
Avem ce spune

Un activist de mediu din Moldova s-a adresat liderilor mondiali: „Nu fiți prizonierii populismului și a jumătăților de măsură”

Planeta se încălzeşte mai repede decât s-a anticipat. Până în 2025, lumea va atinge primul prag critic de temperatură. Pentru a sensibiliza liderii mondiali, Igor Hîncu, un activist de mediu din țara noastră, s-a alăturat inițiativei „Dear World Leaders”. Acesta a venit cu o adresare către mai marii lumii, scrie agrotv.md.

Dragi lideri mondiali, Familia noastră trăiește de secole în același sat, Floreni, lângă Chișinău. În copilăria bunicului meu, iernile erau lungi si grele. Zăpada ajungea uneori la acoperișurile caselor. Și în timpul verii, ploaia era suficientă, pentru a avea recolte bogate. Cum va fi copilăria nepoților mei? Dar a nepoților voștri? Totul depinde de voi, conducătorii lumii. Nu fiți prizonierii populismului și a jumătăților de măsură”, spune Igor Hîncu, activist de mediu.

Prin acest mesaj, Igor Hâncu îndeamnă liderii mondiali să fie un model pentru cei din jur și să adopte un mod de viață sustenabil, prietenos mediului.

„Nu lăsați natura să sângereze. Opriți încălzirea globală, salvați-ne copiii și nepoții. Fiți un model pentru cei din jurul vostru. Consumați mai puțină carne, mai puțin lux. Folosiți bicicleta, când se poate. Ardeți mai puțini combustibili fosili, izolați casele. Investiți-vă timpul nu în distrugerea naturii, ci în relațiile umane. Creați apropiere intre oameni. Dragi lideri mondiali, vă rugăm să salvați planeta noastră Pământ, adaugă activistul.

„Dear World Leaders” este o inițiativă globală PNUD, care își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la criza climatică globală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"