NordNews
Avem ce spune

Un adolescent din Rusia s-a aruncat în aer cu o bombă

Un fost elev în vârstă de 18 ani al unui seminar ortodox din Rusia s-a aruncat în aer cu o bombă improvizată în clădirea învecinată cu o mănăstire din regiunea Moscova, rănind cel puţin încă un adolescent, scrie Agerpres.ro.

„Un fost elev în vârstă de 18 ani al acestei şcoli a intrat în incintă şi s-a detonat. Potrivit datelor preliminare, el este rănit, la fel şi un adolescent de 15 ani”, a indicat Ministerul de Interne al regiunii Moscova.

Potrivit sursei, atentatul a avut loc în seminarul ortodox învecinat cu mănăstirea Vvedenski Vladicini din oraşul Serpuhov, la circa 100 km sud de capitală.

„Agenţii de poliţie sosiţi la faţa locului au evacuat echipa pedagogică şi elevii”. Conform guvernatorului regiunii, Andrei Vorobiov, „copiii răniţi au fost luaţi în grijă de medici, iar viaţa lor nu este în pericol”.

Atacurile cu explozivi sau cu arme în şcoli au fost rare multă vreme în Rusia, dar numărul acestor drame a crescut în ultimii ani, ceea ce a condus la o înăsprire recentă, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, a legislaţiei privind portul armelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"