NordNews
Avem ce spune

Un agent economic din Bălți a importat ilegal articole vestimentare second-hand

Angajații echipelor mobile a Serviciului Vamal au reținut, în nordul țării, peste 700 de kg de articole vestimentare second-hand, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru import. Ele erau ascunse printre haine, declarate drept îmbrăcăminte uzată (second-hand), aduse din Uniunea Europeană de către un agent economic din Bălți.
Cazul a fost înregistrat în rezultatul controlului fizic efectuat la 26 iulie în remorca unui autocamion de marca DAF.  Printre hainele second – hand, inspectorii vamali au depistat  lenjerie de corp și articole vestimentare pentru copii de până la 3 ani, care, potrivit legii, ar putea reprezenta un risc pentru sănătate.
De asemenea, în cadrul verificărilor, au apărut suspiciuni rezonabile precum că o parte din marfă, declarată de agentul economic drept îmbrăcăminte second-hand, ar fi de fapt nouă.
Conform prevederilor legale, bunurile prohibite urmează a fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova, iar cheltuielile aferente acestei proceduri vor fi suportate de către agentul economic.
Cazul este cercetat de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"