NordNews
Avem ce spune

Un angajat al Inspectoratul Național de Patrulare a refuzat sa vorbească rusește cu un șofer care circula neregulamentar

Un polițist de patrulare, demn de laude, după ce a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer care a depășit limita de viteză. Angajatul INP i-a zis șoferului că el vorbește în limba română și că nimeni nu-l obligă să vorbească cu el în „Limba rusă”. Șoferul, vorbitor de limbă rusă, a filmat scena cu telefonul mobil, iar îngregistrarea a exepdiat-o către redacția Gagauzinfo.md, transmite deschide.md.
Potrivit sursei citate, șoferul din Vulcănești a fost tras pe dreapta sâmbăta trecută, în apropiere de orașul Cimișlia, iar angajatul INP a refuzat categoric să vorbească cu șoferul în limba rusă.
Din imaginile video, se vede cum polițiistul i-a solicitat șoferului actele la control, iar acesta a cerut polițistului să i se adreseze în limba rusă.
Drept răspuns la solicitarea șoferului, polițistul i-a spus că el se adresează în limba română, menționând că înțelege limba rusă, dar nimeni și nimic nu-l obligă să o vorbească, din moment ce în Constituție româna este specificată ca limbă de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"