NordNews
Avem ce spune

Un avion cu 83 de britanici și 27 de persoane de alte naționalități a părăsit orașul Wuhan din China

Un avion cu 83 de cetățeni britanici și 27 de persoane de alte naționalități a părăsit vineri orașul Wuhan din China, centrul epidemiei de coronavirus care a provocat moartea a 213 oameni și a infectat mai mult de 9.000, a anunțat guvernul de la Londra, scrie digi24.ro.

Avionul civil închiriat de Biroul Extern a părăsit Wuhan la 9:45, a informat guvernul britanic într-un anunț publicat pe site-ul său.
Aeronava urmează să ajungă vineri la ora 13:00 în Marea Britanie, după care își va continua călătoria în Spania, unde țările de origine ale celorlalți cetățenilor care provin din Uniunea Europeană își vor asuma responsabilitatea pentru pasagerii rămași.
„Știm cât de dificilă a fost situația pentru cei care așteaptă să plece. Am lucrat tot timpul să găsim o cale pentru a pleca în siguranță”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, citat de Mediafax.
Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, iar numărul total al deceselor se ridică la 213.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata