NordNews
Avem ce spune

Un avion militar s-a prăbuşit într-o comună din România.

Un avion militar de la Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din România s-a prăbuşit, luni, în comuna Nicolae Bălcescu. Piloţii au reuşit să se catapulteze, iar starea lor este bună. Echipele de salvare au început operaţiunea de recuperare a echipajului. Primarul din Letea Veche, Petru Dochiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că epava ar fi căzut în lacul de acumulare Galbeni – Letea Veche.
Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Şoim au fost sistate până la finalizarea anchetei cu privire la prăbuşirea aparatului de acelaşi tip, luni, în zona localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, potrivit MApN. În cauză, a fost sesizat Parchetul Militar.
Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unităţi militare, s-au catapultat, luni, în jurul orei 13.30, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, deasupra Lacului Galbeni, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"