NordNews
Avem ce spune

Un avocat ar fi lua mită în sumă de 40 de mii de euro. Procuratura Anticorupție investighează cazul

Un avocat ar fi primit peste 40 de mii de euro de la clientul său ca să-i rezolve dosarele în judecată. Acum acesta a fost reținut pentru 72 de ore și riscă o amendă de la 200 000 la 300 000 de lei sau de la trei la șapte ani de închisoare.

Conform unui comunicat de presă publicat de către Centrul Național Anticorupție, un om de afaceri și-a denunțat avocatul, după ce acesta i-ar fi cerut zeci de mii de euro pentru a putea influența decizia instanței pe marginea mai multor dosare civile, pe care le avea intentate pe numele lui. Potrivit denunțătorului, bănuitul l-a asigurat că are influență asupra magistraților și asupra altor agenți publici.

Din mărturiile denunțătorului reiese că avocatul i-ar fi cerut, pe parcursul a doi ani, în jur de 45 de mii de euro, dar nu i-a soluționat problemele. După denunțul la CNA, a fost posibilă documentarea avocatului în timp ce restituia o parte din bani clientului său. Astfel, acesta a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"